Cea de-a doua editie a Saint-Gobain Rigips National Trophy si-a desemnat castigatorii

Descriere

Cea de-a doua editie a Saint-Gobain Rigips National Trophy si-a desemnat castigatorii

 


Gala de premiere Saint-Gobain Rigips National Trophy organizata pe data de 4 martie 2016, a gazduit 140 de invitati  - constructori, arhitecti, parteneri de afaceri - la centrul de evenimente Le Chateau din Bucuresti. Gala este evenimentul ce incununeaza munca partenerilor nostri din ultimii 2 ani, fiind un moment de recunoastere publica a excelentei in executie. La Gala au fost premiati castigatorii Concursului Rigips National Trophy organizat pe parcursul anului 2015,  aflat la cea de-a doua ediție. Proiectele înscrise in acest concurs au fost evaluate conform unor criterii stabilite de juriul competiției internaționale si au luat in considerare calitatea execuției, funcționalitatea si estetica, respectarea cerințelor tehnice si dezvoltarea  unor soluții inovatoare. Categoriile la care s-au înscris proiectele au fost următoarele:  • Soluții pe baza de gips-carton

  • Soluții pe baza de ipsos

  • Inovație si dezvoltare durabila

  • Clădiri rezidențiale

  • Clădiri comerciale (non-rezidențiale, inclusiv cele destinate petrecerii timpului liber)

  • Clădiri din domeniile: educație, ospitalitate, sănătate. 


Proiectele care au primit marele trofeu la etapa naționala si care vor reprezenta Romania la competiția internaționala din iunie 2016, alaturi de proiecte din alte zeci de tari, sunt urmatoarele:


AEROPORTUL INTERNATIONAL „STEFAN CEL MARE”, Suceava – categoria INOVATIE & DEZVOLTARE DURABILA


Constructor: SC Test Prima SRL


Arhitect: SC Arhitectura Grafica Design SRL 


CLADIRE DE BIROURI FORTECH, Cluj-Napoca – categoria CLADIRI COMERCIALE


Constructor: Natanael Com Serv SRL


Arhitect: Cristina Elena Gonczi


 


 


CENTRUL DE EVENIMENTE "DUMBRAVA", Târgu-Jiu – categoria SOLUTII PE BAZA DE GIPS-CARTON


Constructor: SC Blaidar SRL


Arhitect: Mon-Arh Studio SRL


 


 


BALLROOM CASA LUX, Botosani – categoria SOLUTII PE BAZA DE IPSOS


Constructor: SC Lux Auto SRL


Arhitect: Ana Rusu Dumitru


 


 


HOTEL MERCURE BUCHAREST CITY CENTER, Bucuresti – categoria CLADIRI DIN DOMENIILE EDUCATIE, OSPITALITATE, SANATATE


Constructor: Conarg AG SRL


Arhitect si designer de interior: Arhi Grup


 


In cadrul evenimentului au fost mai multe proiecte ce au câștigat premii speciale, dovedind calitati de exceptie.


Saint-Gobain Rigips National Trophy isi propune sa fie unul dintre cele mai importante evenimente pentru constructori, montatori de gips-carton si aplicatori de soluții umede de ipsos, recunoscându-le acestora profesionalismul in execuția lucrărilor si folosirea soluțiilor inovatoare. Totodata, fiind orientat si către componenta estetica si inovatoare a soluțiilor puse in opera, trofeul premiază implicit si calitatea  arhitecturii spatiilor.


Competitia internationala Saint-Gobain Gypsum International Trophy este eveniment unic in industria materialelor de constructii, lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998, si una din cele mai importante manifestari internationale de acest tip, trofeul promovand excelenta si inovatia in folosirea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, competitia stimuleaza crearea de solutii noi, care raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila. La fiecare doi ani se organizeaza etapa internationala si preia spre jurizare proiectele declarate castigatoare la nivel national.


La inceputul anului 2017 se va deschide o noua perioada de Concurs pentru proiectele din Romania realizate cu materiale Saint-Gobain Rigips, asadar speram ca actualii si viitorii nostri parteneri isi vor exprima deja din faza de constructie  dorinta de a participa cu proiectul la Concurs, iar  echipa Saint-Gobain Rigips ii poate sprijini nu numai cu produse si consultanta, ci si cu crearea de materiale de documentare si promovare care sa poata fi utilizate la inscrierea in concurs, crescand sansele fiecarui proiect de a fi mai vizibil si mai apreciat.