Despre concurs

Pe plan NAŢIONAL

SAINT-GOBAIN  RIGIPS  ROMÂNIA NATIONAL TROPHY  este un eveniment unic, o şansă de afirmare a excelenţei în domeniul construcţiilor, cu recunoaştere în rândul comunităţii de specialişti în construcţii de interioare din România şi o rampă de lansare spre evenimentul internaţional Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

 

 

Pe plan INTERNAŢIONAL

SAINT-GOBAIN GYPSUM INTERNATIONAL TROPHY este un eveniment de tradiţie, lansat de către Grupul Saint-Gobain în anul 1998. Trofeul  se  acordă  pentru  excelenţă şi  inovaţie  în  execuţia  lucrărilor  prin utilizarea  produselor  pe  bază  de  gips şi  a  sistemelor  aferente.  Totodată, competiţia stimulează crearea de soluţii noi care răspund provocărilor momentului: eficienţa energetică, protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă.

 

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS ESTE GRATUITĂ

 

CATEGORIILE ÎN CADRUL CĂRORA POT FI ÎNSCRISE PROIECTELE

 • Soluţii pe bază de gips-carton
  Proiectele din această categorie pot fi spaţiile interioare dintr-o clădire nouă sau dintr-o clădire renovată. Acestea pot  varia de la clădiri individuale, de dimensiuni reduse, până la proiecte complexe şi foarte mari. Se urmăreşte punerea în practică a soluţiilor tehnice pe bază de gips-carton în cadrul construcţiei de pereţi, plafoane şi podele.
 • Soluţii pe bază de ipsos
  Se includ proiectele în care sunt aplicate produse şi sisteme de finisaje pe bază de ipsos, având ca rezultat suprafeţe remarcabil finisate sau decorate la un nivel de cea mai înaltă calitate, testul suprem fiind planeitatea sau  acurateţea  în  condiţii  de  iluminare directă. Pot fi înscrise atât proiecte în care s-a lucrat cu ipsos (ipsos de construcţii, ipsos de modelaj, tencuieli, gleturi), cât şi proiecte în care soluţia a fost placarea cu plăci de gips-carton, indiferent dacă execuţia şi finisarea cu gleturi pe bază de ipsos s-a făcut în mod tradiţional, manual, mecanizat cu maşini de tencuit.
 • Inovaţie şi dezvoltare durabilă
  Această categorie cuprinde proiectele care oferă soluţii inovatoare, cum ar fi  folosirea de solu  ţii clasice într-un mod ieşit din tiparul obişnuit, dar şi proiectele în care s-au folosit  metode tehnice de reducere a timpului sau a uşurinţei de punere în operă, având ca rezultat îmbunătăţirea  productivităţii, corelată cu un rezultat de calitate ridicată.
  Această categorie include, de asemenea, proiectele  care  excelează  în  abordarea mediului sau care pun accent pe utilizarea de produse cu impact benefic asupra mediului (care deţin declaraţii de mediu ale produsului (EPD), care influenţează calitatea aerului în interior sau care ajută în cadrul certificărilor de clădiri verzi (LEED, BREEAM, DGNB, HQE, Green Mark). Pot fi incluse proiecte la care gestiunea şi reciclarea deşeurilor sunt o componentă pe care se pune accent.
 • Clădiri rezidenţiale
  Proiectele din această categorie pot fi spaţii interioare într-o clădire de tip rezidenţial (nouă sau renovată). Acestea pot varia ca dimensiune, de la proiecte mici la proiecte foarte mari, dar trebuie să demonstreze utilizarea într-un mod unic a sistemelor cu  performanţe  specifice  segmentului rezidenţial sau îmbunătăţiri estetice relevante ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor. 
 • Clădiri comerciale (non-rezidenţiale inclusiv cele destinate petrecerii timpului liber)
  Proiectele din această categorie pot fi spaţii interioare într-o clădire nouă sau renovată, care să includă cel puţin 2 segmente non-rezidenţiale (de exemplu: petrecerea timpului liber  şi  comerţ  cu  amănuntul).  Acestea pot varia ca dimensiune, de la proiecte mici la proiecte foarte mari, dar trebuie să demonstreze utilizarea într-un mod unic a  sistemelor  cu  performanţe  specifice segmentelor incluse în proiectul cu destinaţie mixtă sau îmbunătăţiri estetice relevante ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor.  
 • Clădiri  din  domeniile: educaţie, sănătate, ospitalitate (hoteluri, alte unităţi de cazare, restaurante, alte unităţi de deservire din alimentaţia publică) 
  Proiectele din această categorie pot fi spaţii interioare într-o clădire nouă sau renovată în oricare dintre segmentele: educaţie, sănătate,  ospitalitate  (şcoală, universitate,  spital, hotel, restaurant etc.). Acestea pot varia ca dimensiune, de la proiecte mici la proiecte foarte mari, dar trebuie să demonstreze utilizarea într-un mod unic a sistemelor cu performanţe specifice segmentului respectiv sau  îmbunătăţiri  estetice  relevante  ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor.

 

CRITERIILE DE EVALUARE

Evaluarea    proiectelor  se  face  pe  baza următoarelor criterii:

 • Specifice pentru constructor/executant:
  Calitatea  execuţiei,  dificultăţile  tehnice înainte şi în timpul lucrărilor, implicarea în specificaţii şi design, parteneriat în timpul lucrărilor cu Saint-Gobain.
 • Relative la clădire: 
  Calitatea  funcţională  a  designului/proiectului,  calitatea  estetică  a  clădirii, abordarea  inovatoare  privind  protecţia mediului (serviciu de reciclare, certificări).
 • Durabilitate:
  Utilizarea  altor  produse  Saint-Gobain (Isover, Weber, SG Glass) pentru a obţine performanţe  superioare,  îndeplinirea sau  depăşirea  cerinţelor  specifice  ale segmentului (rezistenţă la foc şi umiditate, izolare fonică etc.), folosirea inovatoare a materialelor uşoare.
 • Calitatea prezentării:
  Fotografii

 

DESEMNAREA  CÂŞTIGĂTORILOR

Desemnarea câştigătorilor se va efectua de către juriul de specialitate, care va evalua proiectele conform criteriilor menţionate, pe baza informaţiilor furnizate de Participanţi privind proiectele înscrise în concurs. Juriul de specialitate va fi format din 4 persoane,  din care o persoană angajată a Organizatorului şi 3 experţi independenţi.

 

Pentru inscrierea in concurs acceseaza sectiunea INSCRIE-TI PROIECTUL