AEROPORTUL INTERNATIONAL „Ştefan cel Mare”, Suceava

Descriere

CATEGORIA:   Inovatie si dezvoltare durabila


Constructor:   SC Test Prima SRL


Arhitect:   SC Arhitectura Grafică Design SRL


Înființat în 1932 și deschis traficului comercial circa 30 de ani mai târziu, Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava a deservit zeci de mii de pasageri, fiind deschis si traficului international in martie 2005. În august 2013 au fost demarate lucrările de modernizare ale aerogarii, dar si de constructie a unui nou turn de control. Aceste lucrari au incorporat diverse soluţii şi produse Rigips®, cu ajutorul carora s-au obtinut performante acustice deosebite, protectie ridicata impotriva umiditatii, dar si rezistenta la foc.


Materiale utilizate:


Placi speciale din ciment Aquaroc recomandate pentru spaţii cu expunere directă la acţiunea apei sau umidităţii excesive. În plus, oferă rezistenţă la foc a pereţilor despărţitori si un nivel ridicat de izolare fonica, ceea ce le face ideale pentru zonele cu trafic si zgomotoase din cladirile de agrement, scoli, cladiri publice. Suprafata placilor Aquaroc poate fi finisata cu orice fel de finisaje de interior, inclusiv cu placi ceramice sau piatra naturala. Pe langa acestea, au intrat in opera: plafoane acustice Gyptone® BigTM Quattro 41 si Gyptone® Quattro 20, placi din gips-carton standard Rigips® RB, placi din gips-carton rezistente la umiditate Rigips® RBI, placi din gips-carton rezistente la foc Rigips® RF, plafoane false casetate Casoprano (datorita materialului de baza, gips-cartonul, plafoanele Casoprano necesita costuri reduse de intretinere si, in plus, sunt durabile, avand un impact benefic asupra mediului inconjurător), profile din tabla din otel zincat gofrat Rigiprofil®, profile din oţel zincat pentru rigidizare tocuri usi Rigips® UA, produse pe baza de ipsos din gama Rimano®: tencuiala manuala Rimano® TEN (aplicabilă manual în strat de 5-40 mm, timp de lucru 90 min),  glet de finisare pe baza de ipsos alb Rimano® GLET, (aplicabil manual în strat de 0-2 mm, timp de lucru 70 min).